Pedigree

Stamtavlen er din garanti:

For at katten er opdrættet under visse alvs- og registrerings regler og man har dokumentation på de sidste 4 generationer bag katten. Og opdrætteren kan som regel fortælle om de bagvedliggende katte, vise billeder osv. 

Ved køb af en kat uden stamtavle har man ingen garanti for om den er raceren og dermed heller ingen garanti for, at den vil udvikle sig racetypisk mht. udseende og temperament. Og det er jo ærgerligt hvis man ønskede sig en bestemt slags kat. 

Stamtavlen koster kun 225 kroner:

Så det ikke det der gør en stambogsført kat dyrere. Opdrætterne gør en stor indsats med at finde gode avlsdyr, undersøge for arvelige sygdomme og skal overholde avls- og registreringsregler, herunder også under hvilket forhold kattene holdes. 

Ved køb af en stambogsført kat: 

Hos en registreret opdrætter medfølger der en købskontrakt og en pasningsvejledning. I kontrakten vil man kunne læse under hvilke vilkår katten er omfattet. Registrerede opdrættere er underlagt købeloven, dvs. at der er 2 årsreklamationsret på katten, såfremt den er købt som kælekat. Skulle der opstå problemer med katten, anbefaler vi, at man tager kontakt til opdrætteren, de fleste opdrætter er villig til at hjælpe og står tilrådighed med råd og vejledning hele kattens levetid.

Som opdrætter sørger man for:

At en killing får en god start på livet. Den har været forbi dyrelægen, hvor den er blevet vaccineret, chippet, behandlet for orm, kontrolleret for fejl og mangler og vil være neutraliseret. (kan variere fra opdrætter til opdrætter) Afhængig af hvor i landet dyrelægens klinik ligger, kan disse omkostninger variere. Derud over der mindst 3 måneders forbrug af mad, grus, evt supplerende modermælkserstatning, samt anskaffelsesudgifter og løbende udgifter til avlskattene. Opdrættere gør et stort stykke arbejde for at give kattene så gode vækst- og livsbetingelser som muligt. Kattene er en fast del af familien døgnet rundet og de får tryghed, omsorg, opmærksomhed samt kærlighed og pleje.

Ved køb af en kat uden stamtavle skal man sandsynligt selv til dyrelægen med den og få den vaccineret, chippet, neutraliseret osv. Disse udgifter sammen lagt med købsprisen bliver ofte højere end udgifterne ved at købe en kat med stamtavle.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now